Talleres de formación en Setem Catalunya.


Equip de Teatre Social

cap de setmana Formatiu

19 i 20 novembre 2011

Fonaments de la formació:

«Les intervencions públiques dels artistes prenen el públic amb la guàrdia baixa i desestabilitzen l’estatus quo,» diu Nicolas Lampert, un activista i historiador radical de l’art «Aquest tipus d’accions també encoratgen la gent a pensar i qüestionar la seva pròpia rutina diària , i la de la ciutat. En aquestes accions, «afegeix,» els artistes presenten altres possibilitats-la possibilitat de reivindicar un espai públic.
«»Igual d’important: una protesta creativa, espectacular i participativa pot brindar als participants i transeünts una sensació d’aquest món millor que desitgem veure, «diu ell,» i no només d’allò del que estem en contra.
«StephenDuncombe, autor i activista, urgeix als activistes a aprendre l’art d’utilitzar espectacles públics per influir l’opinió pública i dominar la cultura. En el seu recent llibre, «Somni: Re-imaginant la Política Progressista en una era de Fantasia», Duncombe assenyala a la gesta del portaavions de l’administració Bush, el maig de 2003, quan es va afirmar «Missió Complerta», com un exemple de espectacle i teatre.
Duncombe també esmenta a una cita ja famosa, per part d’un conseller d’alt rang de Bush (que ara s’assumeix àmpliament que ha estat Karl Rove) qui li va dir a un periodista, «Ara som un imperi, i quan actuem, creem la realitat. «Els conservadors, diu Duncombe, comprenen com és d’important crear imatges i narratives per ajudar els seus plans, o per» fabricar consens «, com va argumentar Walter Lippmann el 1922.
Duncombe proposa l ‘» espectacle ètic «, utilitzant les mateixes tècniques que els conservadors per avançar una agenda progressista o radical per «fabricar dissentiment.» Però, afirma, hem de fer això d’una manera que no sigui manipuladora o explotadora.
«Els nostres espectacles seran participatius: somnis que el mateix públic pugui modelar i perfilar «, diu ell. «Seran actius: espectacles que treballin només si la gent ajuda a crear-los. Seran de final obert: aixecar escenaris per fer preguntes i deixar que els silencis formulin les respostes. I seran transparents: somnis que un sap que són somnis però que encara tindran el poder d’atraure i inspirar.
«»I finalment, «afirma,» els espectacles que creiem no encobrirà o reemplaçaran a la realitat i la veritat, sinó que la representaran i amplificaran. «Aquests criteris ens permetran arribar a la gent a on sigui, diu, inspirant-nos en desitjos preexistents i redirigint cap a un món positiu i més just.
Tots els activistes que utilitzen el teatre i l’art per comunicar, estan dient una sola cosa: els somnis i espectacles són formes importants d’imaginar el món futur en el que tots desitgem viure.

Objectius de la formació

-Reconèixer al teatre com a eina d’intervenció
social.
-Estimular la creativitat en les propostes
activistes.
-Adquirir eines bàsiques per crear espectacles de sensibilització.

Programa:

Dissabte 19 de novembre: 15 a 19 hs
Jocs de coneixement i confiança
Exercicis de desmecanización i d’estímul dels sentits
Introducció al teatre social

Diumenge 20 de Novembre: Matí 10 a 14 hs
Exercicis d’escalfament corporal
Eines disparadors per a la creació d’una acció al carrer
Elecció del tema i espai.
Objectes: atrezzo i vestuari.
Creació de la peça

Diumenge 20 de Novembre: tarda 16 a 20 hs
Assaig General
Presentació de l’acció

Requisits de participació:

20 persones màxim. 7 persones mínim.
Compromís d’assistència a tota la formació.
Roba còmoda per al treball de corporal.
Portar material de reciclatge.

el encuentro ha sido maravilloso!!!

Registro visual

 

 



Deja un comentario